Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těstoviny se šunkou a hráškovým pestem

30. 5. 2015

 

400 g těstovin

400 g mraženého hrášku

1/2 svazku máty

50 g parmazánu

100 g husté zakysané smetany

175 g uzené šunky

sůl

 

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, na poslední minutu přisypeme 200 g hrášku. Scedíme a uchováme trochu vody z vaření. Rozmixujeme zbytek hrášku, mátu, polovinu parmazánu a zakysanou smetanu. Osolíme. Těstoviny vrátíme zpět do hrnce, přidáme pesto, je-li omáčka moc hustá, zředíme jí trocho slité vody z těstovin. Podáváme posypané zbylým parmazánem.

 

Zdroj: Apetit 5/2015

 

testoviny_se_sunkou_a_hraskovym_pestem.jpg