Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

12. 8. 2013

 

4 lžíce olivového oleje

50 g másla

2 stroužky česneku

1 kg cuket

500 g špaget

200 ml zakysané smetany

150 g sýra

sůl, pepř

 

Na rozehřátém oleji s máslem zlehka osmažíme plátky česneku a cuketu nakrájenou na tenké plátky, osolíme a opepříme. Smažíme asi 20 minut, aby byli cukety měkké. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu. K cuketě přidáme smetanu a většinu sýra a necháme na mírném varu probublat. Vsypeme scezené těstoviny a vše spolu důkladně promícháme. Podáváme sypané petrželkou a zbytkem sýra.

 

Zdroj: Apetit 7/2007

 

testoviny_s_lehkou_cuketovou_omackou.jpg