Těstoviny s kořeněnou dýní a limetou
600 g dýně
400 g těstovin
2 lžíce oleje
2 lžíce třtinového cukru
hrst lístků koriandru
4 lžíce thajské červené kari pasty (koření od Sindibáda)
400 ml kokosového mléka
šťáva z 1 limetky
V pánvi na oleji opékáme 2 minuty kari pastu. Přisypeme cukr, počkáme až zkaramelizuje a pak přidáme dýni. Mícháme, aby se dýně obalila omáčkou. Přidáme kokosové mléko a limetkovou šťávu a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, aby byla dýně měkká, nikoliv rozvařená. Uvaříme těstoviny a promícháme s polovinou omáčky. Dáme na talíře, na porce rozdělíme zbylou omáčku a posypeme koriandrem.
Zdroj: Apetit 8/2012