Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těstoviny s kořeněnou dýní a limetou

1. 9. 2014

 

600 g dýně

400 g těstovin

2 lžíce oleje

2 lžíce třtinového cukru

hrst lístků koriandru

4 lžíce thajské červené kari pasty (koření od Sindibáda)

400 ml kokosového mléka

šťáva z 1 limetky

 

V pánvi na oleji opékáme 2 minuty kari pastu. Přisypeme cukr, počkáme až zkaramelizuje a pak přidáme dýni. Mícháme, aby se dýně obalila omáčkou. Přidáme kokosové mléko a limetkovou šťávu a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, aby byla dýně měkká, nikoliv rozvařená. Uvaříme těstoviny a promícháme s polovinou omáčky. Dáme na talíře, na porce rozdělíme zbylou omáčku a posypeme koriandrem.

 

Zdroj: Apetit 8/2012

 

testoviny_s_korenenou_dyni.jpg