Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sýrovo-špenátové penne s ořechovou drobenkou

10. 5. 2014

 

500 g těstovin (penne)

2 velké pórky

85 g másla

85 g hladké mouky

2 lžičky hořčice

špetka muškátového oříšku

1 litr mléka

350 g čedaru

4 plátky toustového chleba

85 g vlašských ořechů

400 g čerstvého listového špenátu

sůl, pepř

 

Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny spolu s pórkem nakrájeným na kolečka a slijeme. Máslo, mouku, hořčici, oříšek a mléko dáme do většího hrnce, prošleháme a za stálého mícháme vaříme na mírném ohni, až směs začne bublat a zhoustne. Vaříme ještě 2 minuty a pak odstavíme, vmícháme 2/3 nastrouhaného sýra. Zbylý sýr promícháme s nakrájenými ořechy a na kostičky nakrájeným toustovým chlebem. Špenát spaříme vroucí vodou a vymačkáme. Špenát, těstoviny a pórek vmícháme do omáčky, osolíme, opepříme a rozdělíme do dvou zapékacích misek. Posypeme chlebovou směsí a zapékáme při 190 °C asi 40 minut.

 

Zdroj: Apetit 4/2014

 

syrovo_spenatove_penne.jpg