Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špecle se schwarzwaldskou šunkou

24. 10. 2014

 

100 g schwarzwaldské šunky

500 g chlazených špeclí

sůl

olivový olej

1 lžíce másla

4 jarní cibulky

kmín, pepř

300 g kysaného zelí

100 ml suchého bílého vína

 

Špecle povaříme dle návodu na obalu. Na rozpálenou pánev dáme trochu olivového oleje a máslo, po rozpuštění másla přidáme na nudličky nakrájenou šunku a krátce opečeme. Přidáme bílou část lahůdkové cibulky nakrájenou na tenká bílá kolečka. Ochutíme lžičkou kmínu a opečeme dozlatova. Pak přidáme scezené kysané zelí, osolíme, opepříme a dále restujeme. Podlijeme suchým bílým vínem a ještě krátce podusíme. Do směsi přidáme horké scezené špecle a vše důkladně promícháme. Podáváme sypané nasekanou natí jarní cibulky.

 

Zdroj: Lidl - Ihnačák

 

specle.jpg