Špecle se schwarzwaldskou šunkou
100 g schwarzwaldské šunky
500 g chlazených špeclí
sůl
olivový olej
1 lžíce másla
4 jarní cibulky
kmín, pepř
300 g kysaného zelí
100 ml suchého bílého vína
Špecle povaříme dle návodu na obalu. Na rozpálenou pánev dáme trochu olivového oleje a máslo, po rozpuštění másla přidáme na nudličky nakrájenou šunku a krátce opečeme. Přidáme bílou část lahůdkové cibulky nakrájenou na tenká bílá kolečka. Ochutíme lžičkou kmínu a opečeme dozlatova. Pak přidáme scezené kysané zelí, osolíme, opepříme a dále restujeme. Podlijeme suchým bílým vínem a ještě krátce podusíme. Do směsi přidáme horké scezené špecle a vše důkladně promícháme. Podáváme sypané nasekanou natí jarní cibulky.
Zdroj: Lidl - Ihnačák