Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špagety carbonara s brokolicí a klobáskami

8. 7. 2013

 

1 lžíce olivového oleje

8 čerstvých klobásek nebo menších grilovacích

3 vejce

50 g strouhaného parmazánu + další na posypání

sůl, pepř

400 g špaget

1 brokolice

2 stroužky česneku

 

Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Na posledních  5 minut přihodíme růžičky brokolice. Uvařené slijeme, trošku vody z vaření těstovin uchováme bokem. Zatímco se špagety vaří, prošleháme vejce, strouhaný parmazán, sůl a pepř. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kolečka klobásky dozlatova. Pak k nim přidáme nasekaný česnek a další půl minutku opékáme. Odstavíme z ohně. Do pánve přidáme scezené těstoviny s brokolicí a ihned přimícháme vajíčkovou směs a promícháváme, pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody z těstovin. Na talíři posypeme dalším parmazánem.

 

Zdroj: Apetit 7/2013

 

spagety_carbonara_s_brok.jpg