Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lasaně se špenátem

6. 4. 2016

 

50 g margarínu

50 g hladké mouky

500 ml vývaru

250 ml mléka

sůl, pepř, muškátový oříšek

500 g mraženého listového špenátu

1 stroužek česneku

1 cibule

4 lžíce oleje

6 rajčat

12 plátků lasaní

40 g tvrdého sýra

500 g mleté maso

 

Z mouky a másla upražíme jíšku, rozředíme ji vývarem a mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme maso a opečeme, přidáme špenát a lehce dosmažíme. Do zapékací formy nalejeme trochu omáčky a střídavě naplníme lasagněmi, špenátovou směsí, rajčaty nakrájenými na kolečka a omáčkou. Nakonec posypeme sýrem. Zapékáme asi 30 minut na 200 °C. Po 15 minutách zakapeme zbylým olejem.