Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lasagne originál zapečené

6. 4. 2016

 

 

Omáčka z mletého masa a rajčat

Lasagne (na toto množství bešamelu mi stačí 250 g těstovin)

200 g másla

3-5 lžic hladké mouky

1 l mléka

sůl, pepř, muškátový květ

20 dkg tvrdého sýra

 

Připravíme si omáčku z mletého masa s rajčaty, tak jak jsme zvyklé. Dělávám takto: Na zpěněné cibulce opeču maso, přidáme nakrájená rajčata v plechovce, rajský protlak, sůl, pepř, bazalku a podusím.

Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a promícháme. Za stálého míchání přidáváme studené mléko a povaříme asi 15 minut. Tento bešamel pak dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem. Pláty lasagní krátce asi 1 minutu povaříme ve slané vodě.

Do vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě těstovinové pláty, masovou omáčku na ni bešamel. Končíme těstovinami politými pouze bešamelem, posypeme strouhaným  sýrem. Pečeme dozlatova v troubě.

 

Zdroj:  Snadné vaření

 

lasagne_original_zapecene.jpg