Lasagne originál zapečené
Omáčka z mletého masa a rajčat
Lasagne (na toto množství bešamelu mi stačí 250 g těstovin)
200 g másla
3-5 lžic hladké mouky
1 l mléka
sůl, pepř, muškátový květ
20 dkg tvrdého sýra
Připravíme si omáčku z mletého masa s rajčaty, tak jak jsme zvyklé. Dělávám takto: Na zpěněné cibulce opeču maso, přidáme nakrájená rajčata v plechovce, rajský protlak, sůl, pepř, bazalku a podusím.
Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a promícháme. Za stálého míchání přidáváme studené mléko a povaříme asi 15 minut. Tento bešamel pak dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem. Pláty lasagní krátce asi 1 minutu povaříme ve slané vodě.
Do vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě těstovinové pláty, masovou omáčku na ni bešamel. Končíme těstovinami politými pouze bešamelem, posypeme strouhaným sýrem. Pečeme dozlatova v troubě.
Zdroj: Snadné vaření