Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuskus s kuřecím masem a máslovou dýní

3. 9. 2014

 

1 lžíce olivového oleje

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička mletého koriandru

2 červené cibule

2 kuřecí prsní řízky

1 malá máslová dýně nebo Hokaido

2x 400 g konzerva krájených rajčat

1 citron

200 g třešňových rajčat

250 g kuskusu

sůl, pepř

 

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme krátce rozvonět kmín a koriandr, přihodíme nakrájenou cibuli na tenké měsíčky a za stálého míchání opečeme doměkka. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme asi 5-10 minut. Přisypeme kostičky dýně, podlijeme vodou nebo vývarem a vaříme 5 minut. Do pánve přilijeme rajčatové konzervy a přilijeme ještě jednu vyprázdněnou konzervu naplněnou vodou, zakryjeme a dusíme 20-30 minut. Pak přidáme citronovou šťávu a kůru, rozpůlená rajčátka a kuskus. Osolíme, opepříme, promícháme a zakryté odstraníme z ohně a necháme 10 minut stát. Znovu promícháme, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.

 

Zdroj: Apetit 9/2014

 

 

kuskus_s_dyni.jpg