Kuskus s kuřecím masem a máslovou dýní
1 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
2 červené cibule
2 kuřecí prsní řízky
1 malá máslová dýně nebo Hokaido
2x 400 g konzerva krájených rajčat
1 citron
200 g třešňových rajčat
250 g kuskusu
sůl, pepř
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme krátce rozvonět kmín a koriandr, přihodíme nakrájenou cibuli na tenké měsíčky a za stálého míchání opečeme doměkka. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme asi 5-10 minut. Přisypeme kostičky dýně, podlijeme vodou nebo vývarem a vaříme 5 minut. Do pánve přilijeme rajčatové konzervy a přilijeme ještě jednu vyprázdněnou konzervu naplněnou vodou, zakryjeme a dusíme 20-30 minut. Pak přidáme citronovou šťávu a kůru, rozpůlená rajčátka a kuskus. Osolíme, opepříme, promícháme a zakryté odstraníme z ohně a necháme 10 minut stát. Znovu promícháme, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.
Zdroj: Apetit 9/2014