Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hráškové špagety carbonara

19. 3. 2014

 

3 lžíce olivového oleje

1 šalotka

2 stroužky česneku

350 g hrášku

sůl, pepř

400 g špaget

2 žloutky

80 g polotvrdého kozího sýra (nebo čedaru)

1 hrst čerstvé máty

parmazán k podávání

 

Na olivovém oleji krátce opečeme šalotku, česnek a hrášek, dle chuti osolíme a opepříme. Špagety uvaříme dle návodu na obalu. V misce smícháme žloutky s polovinou kozího sýra a nakrájenou mátou a opepříme. Uvařené a scezené špagety přemístíme do kastrolu se šalotkovou směsí a ten postavíme na velmi mírný oheň. Přilijeme ochucené žloutky a opatrně promícháváme, aby se špagety obalily a směs zhoustla. Podáváme posypané parmazánem.

 

Zdroj: Apetit 4/2014

 

hraskove_spagery_carbonara.jpg