Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čočkové ragú na těstoviny

25. 1. 2014

 

3 lžíce oleje

2 cibule

3 mrkve

3 řapíky celeru

3 stroužky česneku

500 g červené čočky

2 plechovky naložených rajčat

1 rajčatový protlak

2 lžíce sušeného oregana a tymiánu

3 bobkové listy

1 l zeleninového vývaru

500 g špaget

sůl

strouhaný parmazán

 

Na oleji opékáme nakrájenou cibuli, mrkev a celer 15-20 minut do změknutí. Na poslední 3 minuty přihodíme nasekaný česnek, poté vmícháme čočku, až se obalí tukem, přidáme i rajčata z plechovky, protlak, oregano, tymián, bobek a vývar. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme 50 minut probublávat. Podle chuti dosolíme. Podáváme se špagetami a posypeme parmazánem.

 

Zdroj: Albert časopis 1/2014

 

cockove_ragu_na_spagety.jpg