Zmrzlinové sendviče
Na plát:
210 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
110 g másla
170 g krupicového cukru
1 vanilkový cukru
210 ml studeného mléka
Dále budeme potřebovat:
1 litr zmrzliny
ořechy, mandle, kokos...
Mouku, kakao, sodu, vanilkový cukr a sůl smícháme dohromady. V jiné míse zpěníme máslo s cukrem, přidáme mléko a sypkou směs. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10-12 minut. Upečený plát rozkrojíme napůl a potřeme zmrzlinou dle vlastního výběru. Zabalíme do potravinové fólie a dáme zmrazit alespoň na 4 hodiny do mrazáku. Pak nakrájíme na čtverce a obalíme v nasekaných ořeších, mandlích nebo nastrouhaném kokosu. Zabalíme každý čtvereček zvlášť do fólie a dáme znovu chladit.
Tip Apetitu: ještě lepší chuť dostaneme přidáním ovoce do zmrzliny (jahod, borůvek, malin) Ovoce krátce prohřejeme s trochou cukru a vychladlé vetřeme do zmrzliny.
Zdroj: Apetit 6/2005