Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zmrzlinové sendviče

30. 6. 2012

 

Na plát:

210 g hladké mouky

50 g holandského kakaa

1/2 lžičky jedlé sody

1/4 lžičky soli

110 g másla

170 g krupicového cukru

1 vanilkový cukru

210 ml  studeného mléka

 

Dále budeme potřebovat:

1 litr zmrzliny

ořechy, mandle, kokos...

 

Mouku, kakao, sodu, vanilkový cukr a sůl smícháme dohromady. V jiné míse zpěníme máslo s cukrem, přidáme mléko a sypkou směs. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10-12 minut. Upečený plát rozkrojíme napůl a potřeme zmrzlinou dle vlastního výběru. Zabalíme do potravinové fólie a dáme zmrazit alespoň na 4 hodiny do mrazáku. Pak nakrájíme na čtverce a obalíme v nasekaných ořeších, mandlích nebo nastrouhaném kokosu. Zabalíme každý čtvereček zvlášť do fólie a dáme znovu chladit.

Tip Apetitu: ještě lepší chuť dostaneme přidáním ovoce do zmrzliny (jahod, borůvek, malin) Ovoce krátce prohřejeme s trochou cukru a vychladlé vetřeme do zmrzliny.

 

Zdroj: Apetit 6/2005

 

zmrzlinove_sendvice.jpg