Věnečky
Na těsto:
250 ml vody
125 g Stelly
220 g polohrubé mouky
5 - 6 vajec (podle velikosti)
Na krém:
necelý 1 litr mléka
2 vanilkové pudinky
200 g másla
cukr dle chuti
vanilkové a kokosové aroma
Vodu s tukem uvedeme k varu a přisypeme mouku, mícháme vařečkou na plotně, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Necháme vychladnout a pak zašleháme vejce jedno po druhém. Těsto naplníme do cukrářského pytlíku se špičkou a nastříkáme věnečky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova na 250 °C asi 10 minut) Neotevíráme troubu. Necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší pudink a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a pomalu po lžičkách přimícháme pudink, dochutíme aromatem (nebo kapkou rumu).
Věnečky rozřízneme a plníme krémem. Hotové pocukrujeme nebo polijeme citronovou nebo rumovou polevou.