Jdi na obsah Jdi na menu
 


Věnečky

20. 11. 2010

 

Na těsto:

250 ml vody

125 g Stelly

220 g polohrubé mouky

5 - 6 vajec (podle velikosti)

 

Na krém:

necelý 1 litr mléka

2 vanilkové pudinky

200 g másla

cukr dle chuti

vanilkové a kokosové aroma

 

Vodu s tukem uvedeme k varu a přisypeme mouku, mícháme vařečkou na plotně, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Necháme vychladnout a pak zašleháme vejce jedno po druhém. Těsto naplníme do cukrářského pytlíku se špičkou a nastříkáme věnečky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova na 250 °C asi 10  minut) Neotevíráme troubu. Necháme vychladnout.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší pudink a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a pomalu po lžičkách přimícháme pudink, dochutíme aromatem (nebo kapkou rumu).

Věnečky rozřízneme a plníme krémem. Hotové pocukrujeme nebo polijeme citronovou nebo rumovou polevou.

 

 

venecky.jpg