Tvarohový chlebíček s hruškami
Na těsto:
200 g hladké mouky
100 g hery
60 g cukru krupice
1 vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli
Na náplň:
2 kyselejší jablka
2 hrušky
citronová šťáva
80 g cukru krupice
1 tvaroh
1 vanilkový pudink v prášku
10 g másla
1 vejce
Ze surovin na těsto vytvarujeme tužší hmotu, kterou necháme uležet půl hodiny v lednici. Mezitím si nakrájíme jablka a hrušky a zakápneme je citronovou šťávou. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a pudinkem a přimícháme ovoce. Těsto rozválíme, vložíme do formy na srnčí hřbet, doprostřed rozprostřeme náplň a zabalíme. Pečeme asi 45 minut na 180 °C. Vyklopíme vychladlé.
Jako dezert je vynikající, jen s těstem se mi trochu hůř pracovalo, takže jsem rozvalovala po kouskách. Vyklápíme opravdu až vychladlé, nevydržela jsem to a buchta se mi při vyklápění potrhala.
Zdroj: Pošli recept !