Jdi na obsah Jdi na menu
 


Švestkoví šneci

15. 4. 2010

 

Na těsto:

100 g másla

200 g hrubé mouky

30 g droždí

200 ml mléka

1 vanilkový cukr

110 g cukru krupice

300 g hladké mouky

4 žlutky

 

Na náplň:

200 g sušených švestek

1 lžička mleté skořice

2 lžíce cukru krupice

1 vejce na potření

trochu rozpuštěného másla

 

Zaděláme kvásek z mléka, kvasnic, trochy mouky a cukr a smícháme s ostatními ingrediencemi (případně kdo má pekárnu, zadělá v pekárně na program Příprava těsta) Necháme kynout asi 1 hodinu. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník a potřeme rozšlehaným vejce. Posypeme cukrem smíchaným se skořicí a omytými, nakrájenými, sušenými švestkami. Těsto svineme do rolády a nakrájíme plátky silné asi 2 cm. Naskládáme do máslem vymazané kulaté formy (musela jsem dát dvě formy, materiálu bylo dost) a necháme ještě 20 minut kynout. Nakonec potřeme všechny šneky zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme při°180 °C asi 20 minut.

 

Zdroj: Rytmus života

 

svestkovi_sneci.jpg