Jdi na obsah Jdi na menu
 


Semifreddo

5. 4. 2016

 

 

3 vejce

2 žloutky

1 lžička vanilkové esence

220 g krupicového cukru

500 ml smetany ke šlehání

 

Do ohnivzdorné mísy dáme vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt, postavíme nad hrnec s mírně vroucí vodou a šleháme asi 6 - 8 minut dokud směs nezhoustne a nezesvětlá. Sejmeme z ohně a necháme zchladnout za občasného prošlehávání. Do tuha ušleháme šlehačku a zlehka do ní přimícháme vaječný krém. V tuto chvíli už máme základ pro vanilkovou zmrzlinu, kterou necháme v uzavíratelné nádobě zmrznout minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc v mrazáku.

Chceme-li více druhů můžeme do části přidat čokoládu (nejlépe nějakou kvalitní s vyšším obsahem kakaa, kvalita čokolády se odrazí na závěrečné chuti zmrzliny).

Jiný druh vytvoříme přidáním marmelády (např. meruňkovou, ostružinovou, jahodovou, borůvkovou...), ořechů, kávy...

 

Zdroj: Apetit

 

semifreddo.jpg