Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem
Na těsto:
4 vejce
80 g krupicového cukru
špetka soli
90 g hladké mouky
Na krém:
300 g změklého másla
50 ml kokosového krému (konzervovaný)
150 g cukru moučky
500 g jemného tvarohu
1 lžička kokosového extraktu
2 lžíce strouhaného kokosu
Na ozdobu:
kokos
jahody
kuličky rafaelo
Prošleháme žloutky s polovinou cukru, zvlášť vyšleháme bílky se špetkou cukru a s druhou polovinou cukru do pevného sněhu. Stěrkou opatrně promícháme a vetřeme mouku. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 4 minuty na 200 °C. Vyjmeme z trouby ihned odstraníme pečící papír (dobře to jde, potřeme-li papír studenou vodou) a stočíme ještě teplé v utěrce do tvaru rolády.
Máslo vyšleháme s kokosovým krémem, cukrem a přidáme tvarohy, tresť a kokos. Krém rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme nakrájené jahody (asi dvě hrsti). Stočený plát těsta rozvineme, potřeme náplní s jahodami a znovu stočíme. zbylý krém rozetřeme na roládu, poklademe plátky jahod, kuličky rafaela a posypeme kokosem.
Zdroj: Apetit 8/2008