Jdi na obsah Jdi na menu
 


Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem

24. 6. 2010

 

Na těsto:

4 vejce

80 g krupicového cukru

špetka soli

90 g hladké mouky

 

Na krém:

300 g změklého másla

50 ml kokosového krému (konzervovaný)

150 g cukru moučky

500 g jemného tvarohu

1  lžička kokosového extraktu

2 lžíce strouhaného kokosu

 

Na ozdobu:

kokos

jahody

kuličky rafaelo

 

Prošleháme žloutky s polovinou cukru, zvlášť  vyšleháme bílky se špetkou cukru a s druhou polovinou cukru do pevného sněhu. Stěrkou opatrně promícháme a vetřeme mouku. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 4 minuty na 200 °C. Vyjmeme z trouby ihned odstraníme pečící papír (dobře to jde, potřeme-li papír studenou vodou) a stočíme ještě teplé v utěrce do tvaru rolády.

Máslo vyšleháme s kokosovým krémem, cukrem a přidáme tvarohy, tresť a kokos. Krém rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme nakrájené jahody (asi dvě hrsti). Stočený plát těsta rozvineme, potřeme náplní s jahodami a znovu stočíme. zbylý krém rozetřeme na roládu, poklademe plátky jahod, kuličky rafaela a posypeme kokosem.

 

Zdroj: Apetit 8/2008

 

piskotova_rolada_kokos_jahoda.jpg