Paví oko
Na roládu:
3 vejce
60 g cukru krupice
50 g polohrubé mouky
Na ořechovou hmotu:
3 vejce
90 g cukru krupice
60 g mletých ořechů
40 g strouhanky
½ prášku do pečiva
1 vrchovatá lžíce kakaa
1 lžíce rumu
marmeláda do rolády
čokoládová poleva na polití
Nejdřív připravíme roládu. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zlehka vmícháme mouku a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Rychle upečeme asi 6 minut na 200°C.Horký plát těsta vyklopíme, sloupneme papír , potřeme marmeládou a pevně srolujeme.
Na ořechovou hmotu ušleháme vejce s cukrem do husté pěny. Zlehka vmícháme ořechy smíchané se strouhankou, kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rum.
Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní asi polovinu ořechové hmoty, na ni položíme roládu a zalijeme zbytkem. Povrch uhladíme a celé vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme cca 20 minut.
Upečený moučník opatrně vyklopíme z formy a po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.Můžeme ještě posypeme mletými ořechy.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz