Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostružinový koláč

3. 4. 2016

 

300 g hladké mouky

1 lžičky prášku do pečiva

špetka soli

140 g másla

100 g krupicového cukru

75 ml podmáslí

1 vejce

500 g ostružin

3 lžíce cukru moučky

275 ml smetany ke šlehání

1 ztužovač šlehačky

 

Smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva, přidáme máslo a vytvoříme drobenku, vmícháme cukr a vlijeme podmáslí a vejce, zpracujeme. Vytvarujeme placku o průměru cca 20 cm a přeneseme na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme asi 30 minut na 170 °C. Upečenost placky vyzkoušíme špejlí. Korpus podélně rozpůlíme a na spodní díl naneseme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem, a pak ostružiny lehce pomačkané a smíchané s cukrem. Přiklopíme druhý díl a pocukrujeme.

 

Zdroj: Apetit

 

ostruzinovy_kolac.jpg