Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrácený jablkový koláč

26. 5. 2013

 

50 g másla

50 g cukru

1/2 lžičky mleté skořice

6 jablek

400 g listového těsta

 

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr a necháme rozpustit a zezlátnout. Přimícháme skořici, přidáme oloupané, vykrájené a na klínky nakrájené jablka a povaříme asi 10 minut. Občas zamícháme, aby se jablka obalila v karamelu. Těsto rozválíme a propícháme vidličkou. Jablka vsypeme do koláčové formy, těsto položíme na ovoce a pečeme v předehřáté troubě  při 200 °C dozlatova. Necháme asi 5 minut odpočnout ve formě, nožem pak objedeme okraj formy a překlopíme na talíř.

 

Zdroj: Snadné vaření

 

obraceny_jablkovy_kolac.jpg