Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nekynutý mazanec

3. 4. 2016

 

150 g másla

150 g cukru m

1 vanilkový cukr

2 vejce

kůra z půlky citronu

1 lžíce citrónové šťávy

1 lžíce rumu

70 g sekaných loupaných mandlí

500 g hladké mouky

1 prášek do pečiva

1 měkký tvaroh v alobalu

50 g rozinek

50 g kandovaného ovoce

2 lžíce mléka

1 lžíce cukru moučka

 

Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vanilku, zašleháme jedno a pak i druhé vejce. Přišleháme tvaroh spolu s rumem, citrónovou šťávou i kůrou. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mandle a vařečkou vpracujeme do těsta, prohněteme rukama a nakonec přidáme rozinky a ovoce. Vytvarujeme hladkou kouli, zploštíme na výšku asi 4 cm. Plech vyložíme pečícím papírem, na mazanci nožem naznačíme křížek a pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut při 170 °C.

 

Zdroj:  Apetit