Martinské rohlíčky
Na těsto:
540 g polohrubé mouky
360 g Hery
200 g 31% smetany ke šlehání
špetka soli
Na náplň:
150 g pomletých vlašských ořechů
150 g moučkového cukru
1 bílek
lžíce rumu
nebo použijeme makovou náplň
Do mouky nastrouháme tuk, přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme vláčné těsto. Necháme odpočnout v lednici a připravíme náplň. Těsto rozdělíme na 6 dílků a každý díl rozválíme do kruhu.Výška asi 4 mm. Rádýlkem vykrájíme 8 výsečí a na širší stranu dáme lžičku náplně. Smotáme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vystlaný papírem na pečení, potřeme žloutkem. Dáme péct do trouby na 180 °C. Pečeme asi 20 minut. Horké pocukrujeme.
Zdroj: www.toprecepty.cz