Jdi na obsah Jdi na menu
 


Martinské rohlíčky

3. 12. 2014

 

Na těsto:

540 g polohrubé mouky

360 g Hery

200 g  31% smetany ke šlehání

špetka soli

 

Na náplň:

150 g pomletých vlašských ořechů

150 g moučkového cukru

1 bílek

lžíce rumu

nebo použijeme makovou náplň

 

Do mouky nastrouháme tuk, přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme vláčné těsto. Necháme odpočnout v lednici a připravíme náplň. Těsto rozdělíme na 6 dílků a každý díl rozválíme do kruhu.Výška asi 4 mm. Rádýlkem vykrájíme 8 výsečí a na širší stranu dáme lžičku náplně. Smotáme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vystlaný papírem na pečení, potřeme žloutkem. Dáme péct do trouby na 180 °C. Pečeme asi 20 minut. Horké pocukrujeme.

 

Zdroj: www.toprecepty.cz

 

martinske_rohlicky.jpg