Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mandarinkový chlebíček

9. 10. 2011

 

Na těsto:

60 g másla

50 g cukru krupice

2 vejce

100 g polohrubé mouky

1 sáček prášku do pečiva

25 g kakaa

 

Na náplň:

150 ml kefíru

50 g cukru moučky

5 plátků želatiny

50 ml nálevu z mandarinek

200 g mandarinkového kompotu

200 ml smetany ke šlehání

 

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, kakao a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva (zdálo se mi moc hutné a tak jsem vlila trošku kefíru na rozředění). Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Nalijeme na dno vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Necháme zchladnout. (na mě bylo těsto příliš vysoké a tak jsem rozkrojila napůl)

Smetanu vyšleháme do tuha, přilijeme kefírové mléko, cukr a scezený mandarinkový kompot. Plátky želatiny namočíme do mandarinkové šťávy, necháme nabobtnat zahřejeme, dobře rozmícháme a vlijeme do připraveného krému. Promícháme a nalijeme na upečený korpus. Necháme přes noc zatuhnout v lednici.

 

Zdroj: www.prozeny.cz

 

mandarinkovy_chlebicek.jpg