Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křupavý švestkový chlebíček

6. 9. 2013

 

200 g švestek

140 g másla

100 g krupicového cukru

2 vejce

1 lžička vanilkové esence

140 g polohrubé mouky

1/2 sáčku prášku do pečiva

5 lžic mléka

na polevu:

šťáva z jednoho citronu

100 g cukru krupice

25 g kostkového cukru

 

V míse promícháme máslo, cukr a vejce, přikápneme esenci, pak po částech přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlijeme mléko, vsypeme polovinu na drobnější kousky nakrájených švestek a přesuneme těsto do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem. Posypeme zbylými švestkami a pečeme asi hodinu při 160 °C. Koláč necháme 10 minut chladnout ve formě, pak vyklopíme, odstraníme papír, dáme chladnout na mřížku. Smícháme dohladka cukr, citronovou šťávu a přelijeme tím vychladlý chlebíček. Posypeme rozdrcenými kostkami cukru.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz