Kardinálovy řezy
Na piškotové těsto:
50 g cukru krystalu
1 vejce
2 žloutky
40 g hladké mouky
Na sněhové těsto:
3 bílky
100 g pískového cukru
Na náplň:
marmeláda
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
cukr na posypání
Z vajec, žloutků a cukru vyšleháme hustou pěnu a pomalu do ní zašleháme mouku.Touto směsí naplníme jeden cukrářský sáček se kulatou špičkou. Vyšleháme bílky s cukrem do tuha a přeneseme do druhého cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečícím papírem a po celé délce nastříkáme ze sněhové pěny v pravidelných rozestupech 4 - 5 bílkových proužků. Uprostřed vynecháme kus místa a opět nastříkáme stejný počet pruhů. Druhým (piškotovým) těstem vyplníme mezery mezi bílkovými pruhy. Pečeme na 170 °C asi 10 - 15 minut. Upečené a mírně zchladlé obrátíme na cukrem posypaný pečící papír a stáhneme z nich papír na kterém se pekli. Zchladlé pláty potřeme marmeládou (u jednoho vrchní stranu a u jednoho spodní) Na spodní stranu pak naneseme šlehačku vyšlehanou se ztužovačem, přiklopíme druhým plátem. Pocukrujeme. Necháme asi hodinu uležet v lednici.
Zdroj: Knihovnička receptů