Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kardinálovy řezy

3. 4. 2016

 

Na piškotové těsto:

50 g cukru krystalu

1 vejce

2 žloutky

40 g hladké mouky

 

Na sněhové těsto:

3 bílky

100 g pískového cukru

 

Na náplň:

marmeláda

1 smetana ke šlehání

1 ztužovač šlehačky

cukr na posypání

 

Z vajec, žloutků a cukru vyšleháme hustou pěnu a pomalu do ní zašleháme mouku.Touto směsí naplníme jeden cukrářský sáček se kulatou špičkou. Vyšleháme bílky s cukrem do tuha a přeneseme do druhého cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečícím papírem a po celé délce nastříkáme ze sněhové pěny v pravidelných rozestupech 4 - 5 bílkových proužků. Uprostřed vynecháme kus místa a opět nastříkáme stejný počet pruhů. Druhým (piškotovým) těstem vyplníme mezery mezi bílkovými pruhy. Pečeme  na 170 °C asi 10 - 15 minut. Upečené a mírně zchladlé obrátíme na cukrem posypaný pečící papír a stáhneme z nich papír na kterém se pekli. Zchladlé pláty potřeme marmeládou (u jednoho vrchní stranu a u jednoho spodní) Na spodní stranu pak naneseme šlehačku vyšlehanou se ztužovačem, přiklopíme druhým plátem. Pocukrujeme. Necháme asi hodinu uležet v lednici.

 

Zdroj: Knihovnička receptů

 

kardinalovy_rezy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

kardinalovy_rezy1.jpg