Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodové tiramisu

31. 3. 2016

 

 

250 g cukrářských piškotů

100 ml polosladkého vína

500 g čerstvých jahod

2 lžíce cukru moučky

250 g mascarpone (lze nahradit tučným tvarohem)

300 ml 40% smetany ke šlehání

 

Dvě třetiny jahod pomačkáme a zbytek nakrájíme na ozdobu na plátky. Ušleháme šlehačku a smícháme s tvarohem a cukrem. Piškoty pokapeme vínem a vložíme do misky, na ně dáme polovinu rozmačkaných jahod a navrstvíme na ně polovinu šlehačkového krému, zopakujeme takto ještě jednu vrstvu. Nakonec na krém dáme nakrájené jahody a necháme alespoň do druhého dne v lednici. (My jsme nevydrželi).

 

Zdroj: Apetit

 

jahodove_tiramisu.jpg