Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodová tartaletka

10. 6. 2011

 

Na těsto:

340 g hladké mouky

150 g másla

90 g moučkového cukru

3 vejce

špetka soli

 

Na krém:

250 g tvarohu

250 g smetany na šlehání

2 vrchovaté lžíce cukru

1 želatinový ztužovač

jahody

1 červená želatina

 

Těsto důkladně zpracujeme a necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Pak vyválíme do koláčové formy (případně prsty dotlačíme) a pečeme v troubě při 200  °C 20 minut. Vyšleháme šlehačku do tuha a vmícháme lehce do tvarohu s cukrem. Dle návodu připravíme želatinový ztužovač a zamícháme do tvarohového krému. Vlijeme na upečený korpus, posázíme celými jahodami a zalijeme želatinou. Necháme přes noc vychladit v lednici.

 

jahodova_tartaletka.jpg