Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablkový závin z jogurtového těsta

31. 3. 2016

 

 

2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky

1 balení Hery

1 kelímek bílého jogurtu o objemu 170 ml

12 jablek

2 hrsti vlašských jader (nemusí být)

1 hrst sušených brusinek

1 vanilkový cukr

1 lžíce skořice

máslo

 

Z mouky, hery a jogurtu vypracujeme pružné hladké těsto a dáme na půl hodiny do lednice zabalené do fólie. Mezitím oloupeme a na plátky nakrájíme jablka. Těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme obdélníky. Doprostřed každého plátu naneseme jablka, posypeme ořechy, vanilkovým cukrem a skořicí.Okraje přehneme přes sebe a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme při 170 °C 35-45 minut. Plech vyjmeme z trouby a potřeme zbylým máslem.

 

Zdroj: Apetit 5/2012

 

jogurtovy_zavin.jpg