Jablkový závin z jogurtového těsta
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 balení Hery
1 kelímek bílého jogurtu o objemu 170 ml
12 jablek
2 hrsti vlašských jader (nemusí být)
1 hrst sušených brusinek
1 vanilkový cukr
1 lžíce skořice
máslo
Z mouky, hery a jogurtu vypracujeme pružné hladké těsto a dáme na půl hodiny do lednice zabalené do fólie. Mezitím oloupeme a na plátky nakrájíme jablka. Těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme obdélníky. Doprostřed každého plátu naneseme jablka, posypeme ořechy, vanilkovým cukrem a skořicí.Okraje přehneme přes sebe a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme při 170 °C 35-45 minut. Plech vyjmeme z trouby a potřeme zbylým máslem.
Zdroj: Apetit 5/2012