Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablkový nákyp

31. 3. 2016

 

 

1 balení piškotů

1 kg jablek

25 dkg cukru krupice

2 lžička Solamylu

3 vejce

3 bílky

špetka soli

10 dkg cukru m

skořice

citron

 

Jablka oloupeme a nakrájíme, zasypeme polovinou cukru krystalu,zalijeme vodou a podusíme. Potom rozmačkáme a ochutíme zbytkem cukru a citrónovou šťávou.V trošce vody rozmícháme Solamyl a vlijeme do jablečné hmoty a opět uvedeme do varu. Poté přidáme celé vejce, promícháme, ale už nevaříme. Zapékací nádobu vymažeme máslem a vyložíme piškoty, na ně rozetřeme jablka a pečeme až směs zatuhne.Potom vše přikryjeme sněhem z bílků vyšlehanými s cukrem, jemně poprášíme skořicí a znovu zapékáme pomalu v troubě až bílky ztuhnou. Podáváme vychlazené.

 

jablkovy_nakyp.jpg