Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečný koláč s drobenkou

21. 2. 2016

 

140g másla

140 g třtinového cukru

2 velká vejce

225 g hladké mouky

3 lžičky kypřícího prášku

1 lžička perníkového koření

3 lžíce mléka (i více)

500 g jablek

na drobenkou:

50 g ořechů

50 g hladké mouky

25 g tmavého třtinového cukru

25 g másla

 

Ingredience na drobenku vložíme do robotu, nasekáme nahrubo a dáme zatím stranou. Na těsto vyšleháme máslo s cukrem do světlé pěny a po jednom zašleháme celé vejce. Přisypeme mouku, kypřící prášek a koření, nakonec vlijeme mléko a vmícháme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka. Těsto vložíme do pečícím papírem vyložené dortové formy a posypeme drobenkou. Pečeme při 180 °C asi hodinu dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde suchá.

 

Zdroj: Apetit 2/2014

 

jablecny_kolac_s_drobenkou.jpg