Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňový koláč s jablky

30. 3. 2016

 

 

400 g dýně

2 jablka

citrónová kůra

skořice

4 lžíce cukru krupice

1 kysaná smetana

1 vejce

2 lžičky solamylu

trochu citronové šťávy

sůl

mandlové lupínky

150 g hladké mouky

90 g másla

1 lžička prášku do pečiva

 

Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky, stejně tak jablka. Vložíme do hrnce, trochu podlijeme vodou, přidáme cukr, kůru, skořici a dusíme doměkka. Mezitím smícháme mouku, sůl, 3 lžíce studené vody, máslo a prášek do pečiva a uhněteme těsto. Vyválíme a vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy. Dýni s jablkem rozmixujeme a do zchladlého přidáme vejce, smetanu a solamyl (můžeme přidat dle chuti trochu citrónové šťávy). Vlijeme na těsto, posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 180 °C asi 40 minut.

 

dynovy_kolac_2.jpg