Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládový kynutý chleba

3. 3. 2015

 

1 kostka droždí

250 ml vlažné vody

250 g hladké mouky

1 1/2 lžičky soli

250 g špaldové nebo jiné celozrnné mouky

150 g sušených švestek

200 g hořké čokolády

30 g změklého másla

2 hrsti cukru krupice

 

Droždí rozmícháme v hrnečku se 100 ml vlažné vody a lžičkou cukru. Necháme 5 minut stát. V míse smícháme mouky, sůl a zbytek cukru. Do středu nalijeme vodu s droždím a zpracováváme s moukou, podle potřeby doléváme vodu. Vypracujeme pružné a pevné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě. Mezitím nakrájíme švestky a čokoládu nadrobno a spolu s máslem poté zapracujeme do vykynutého těsta. Bochánek vložíme do formy na biskupský chlebíček a necháme ještě půl hodiny kynout. Rozehřejeme troubu na 200 °C a chleba pečeme 45 minut.

 

Zdroj: Albert magazín 1/2015

 

cokoladovy_chlebicek.jpg