Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládová roláda

18. 7. 2013

 

 

Na těsto:

5 vajce

120 g cukru moučky

50 g hrubé mouky

15 g kakaa

50 g hořké čokolády

 

Na krém:

250 ml smetany ke šlehání

1 ztužovač šlehačky

200 ml zakysané smetany

vanilkový cukr

cukr moučka dle chuti

 

Žloutky šleháme s cukrem do husté pěny. Pak zašleháme kakao a strouhanou čokoládu. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a jemně vmícháme střídavě s moukou do těsta. Pečeme 8-10 minut na 180 °C na pečícím papíru vymazaném olejem. Po upečení papír stáhneme a svineme do rolády. Na krém vyšleháme šlehačky se ztužovačem, zašleháme zakysanou smetanu a cukr dle chuti.

 

Zdroj: Lenka Sedláčková

 

cokoladova_rolada.jpg