Jdi na obsah Jdi na menu
 


Citrónová roláda

30. 3. 2016

 

Na piškot

4 vejce

4 lžíce horké vody

125 g cukru

1 vanilkový cukr

75 g hl. mouky

50 g solamylu

špetka prášku do pečiva

 

Na náplň

2 lžičky želatiny

2 lžíce studené vody

3 kostky cukru

kůra z 1 citrónu

5 lžic citrónové šťávy

500 ml smetany

100 g cukru moučka

 

Piškotové těsto rozetřeme na vymaštěný a pečícím papírem vyložený plech, pečeme na 200-225°C asi 10 – 15 minut. Piškot ihned po upečení vyklopíme na pocukrovanou utěrku. Papír potřeme studenou vodou a rychle stáhneme. Piškot svineme a necháme zchladnout. Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve vodě. Kostky cukru a kůru z citrónu s želatinou zahříváme dokud se vše nerozpustí. Smetanu se šťávou vyšleháme do tuha, přidáme želatinu a došleháme s cukrem. Vychladlou roládu plníme smetanovou směsí.