Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šlehačkové kostky

4. 6. 2012

 

Na korpus:

4 vejce

2 lžíce kakaa

70 g polohrubé mouky

70 g cukru moučky

 

Na náplň:

2 x šlehačka

2 x ztužovač šlehačky

30 g cukru krupice

10 g kakaa

1 vanilkový cukr

 

Na polevu:

70 g hořké čokolády

kousek 100% tuku

 

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně do něj vmícháme žloutek jeden po druhém. Pak přisypeme mouku a cukr. Pečeme na plechu 30 x 40 cm vyloženým pečícím papírem asi 10 minut

 při 180 °C. Vychladlý korpus přepůlíme. Vyšleháme jednu šlehačku se ztužovačem, kakaem a cukrem a druhou se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Buď namažeme jednu šlehačku a na ní druhou nebo šlehačkami naplníme zdobící sáčky a stříkáme střídavě pruhy tmavé a světlé a druhé patro střídáme pruhy napříč. Druhý korpusu potřeme rozpuštěnou čokoládou s tukem, rozkrájíme na jednotlivé dílky a poskládáme na druhý šlehačkový korpus. Dáme odležet do lednice.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

slehackove_rezy.jpg