Šlehačkové kostky
Na korpus:
4 vejce
2 lžíce kakaa
70 g polohrubé mouky
70 g cukru moučky
Na náplň:
2 x šlehačka
2 x ztužovač šlehačky
30 g cukru krupice
10 g kakaa
1 vanilkový cukr
Na polevu:
70 g hořké čokolády
kousek 100% tuku
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně do něj vmícháme žloutek jeden po druhém. Pak přisypeme mouku a cukr. Pečeme na plechu 30 x 40 cm vyloženým pečícím papírem asi 10 minut
při 180 °C. Vychladlý korpus přepůlíme. Vyšleháme jednu šlehačku se ztužovačem, kakaem a cukrem a druhou se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Buď namažeme jednu šlehačku a na ní druhou nebo šlehačkami naplníme zdobící sáčky a stříkáme střídavě pruhy tmavé a světlé a druhé patro střídáme pruhy napříč. Druhý korpusu potřeme rozpuštěnou čokoládou s tukem, rozkrájíme na jednotlivé dílky a poskládáme na druhý šlehačkový korpus. Dáme odležet do lednice.
Zdroj: www.mimibazar.cz