Řezy stracciatella
Na těsto:
3 vejce
2 lžíce oleje
60 g pískového cukru
60 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 vrchovatá polévková lžíce kakaa
Na krém:
500 g bílého jogurtu
2 balíčky vanilkového cukru
500 ml smetany na šlehání
2 balíčky ztužovače do šlehačky (smetana fix)
100 g čokolády na vaření
1 velká Margotka
1 balíček želatinového ztužovače zastudena (Dr. Oetker)
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme do ní olej a nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout a můžeme pokapat rumem. Pak na něj naneseme krém.
Na krém: jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, smetanu ušleháme se ztužovačem a čokoládu i Margotku nastrouháme. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač a okamžitě zašleháme do jogurtu, potom přidáme šlehačku a nakonec strouhané čokolády.
Necháme v lednici zatuhnout.
Zdroj: Knihovnička receptů 5/2010