Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řezy stracciatella

25. 7. 2010

 

Na těsto:

3 vejce

2 lžíce oleje

60 g pískového cukru

60 g hladké mouky

1/2 balíčku prášku do pečiva

1 vrchovatá polévková lžíce kakaa

 

Na krém:

500 g bílého jogurtu

2 balíčky vanilkového cukru

500 ml smetany na šlehání

2 balíčky ztužovače do šlehačky (smetana fix)

100 g čokolády na vaření

1 velká Margotka

1 balíček želatinového ztužovače zastudena (Dr. Oetker)

 

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme do ní olej a nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout a můžeme pokapat rumem. Pak na něj naneseme krém.

Na krém: jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, smetanu ušleháme se ztužovačem a čokoládu i Margotku nastrouháme. Podle návodu připravíme želatinový ztužovač a okamžitě zašleháme do jogurtu, potom přidáme šlehačku a nakonec strouhané čokolády.

Necháme v lednici zatuhnout.

 

Zdroj: Knihovnička receptů 5/2010

 

rezy_stracciatella.jpg