Prosedlá buchta
Na Těsto:
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Na náplň:
500 g tvarohu
2 vejce
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
mléko dle potřeby
povidla
trochu rumu
trochu skořice
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Z tvarohu, vajec, cukrů, případně mléka máme-li hustší konzistenci, připravíme tvarohovou náplň. Cukrářský pytlík naplníme tvarohovou směsí a nastříkáme na těsto na plechu mřížky. Povidla smícháme s rumem a skořicí. Do vzniklých čtverečků v mřížkách buchty dáme hromádku povidel. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz