Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosedlá buchta

26. 11. 0202

 

Na Těsto:

4 vejce

1 hrnek cukru krupice

1/2 hrnku oleje

1/2 hrnku mléka

2 hrnky polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

 

Na náplň:

500 g tvarohu

2 vejce

3/4 hrnku cukru

1 vanilkový cukr

mléko dle potřeby

povidla

trochu rumu

trochu skořice

 

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Z tvarohu, vajec, cukrů, případně mléka máme-li hustší konzistenci, připravíme tvarohovou náplň. Cukrářský pytlík naplníme tvarohovou směsí a nastříkáme na těsto na plechu mřížky. Povidla smícháme s rumem a skořicí. Do vzniklých čtverečků v mřížkách buchty dáme hromádku povidel. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

 

prosedla_buchta.jpg