Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prezidentské Amaretto řezy

22. 3. 2016

 

Na piškot:

5 vajec

200 g cukru moučky

10 lžic oleje

10 lžic vlažné vody

200 g polohrubé mouky

 

Na krém:

3 vanilkové (banánové) pudinky

750 ml mléka

150 g cukru krystalu

3 lžíce kakaa

3 zakysané smetany

3 Lučiny

1 tvaroh

 

Na náplň:

rybízový džem

2 balení cukrářských piškotů

likér Amaretto

Margot tyčinka

bílá čokoláda na ozdobu

 

Z vajec, cukru, oleje a vlažné vody našleháme pěnu a lehce vmícháme mouku. Vlijeme do pečícím papírem vyloženého plechu a upečeme. Mezitím si uvaříme z mléka, cukru a pudinkových prášků hustý krém, necháme vychladnout (,aby se nám neutvořil na pudinku škraloup, přikryjeme celou nádobu sáčkem nebo potravinářskou fólií). Po vychladnutí důkladně vyšleháme, po troškách přišleháváme Lučinu, tvaroh a smetany. Zchladlý piškot natřeme nejprve marmeládou, na něj přijde polovina krému a zasypeme polovinou nastrouhané Margotky. Piškoty pokapeme likérem a klademe v pravidelných odstupech na vrstvu krému. Poté posypeme zbytkem Margotky a navrstvíme druhou polovinu krému. Nakonec pokapeme rozehřátou bílou polevou.

 

Zdroj: Knihovnička receptů

 

prezidentske_amaretto_rezy.jpg