Pařížské kostky
Na těsto:
440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
2 - 3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
3 vejce
Na krém:
500 ml smetany ke šlehání
2 tyčinky ledové kaštany
1 kokosová tyčinka Margot
Smetanu nalijeme do rendlíku a zahříváme na plotně. Do teplé nalámeme čokoládové tyčinky a asi minutu povaříme. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme do druhého dne do lednice, pak vyšleháme do tuha.
V míse smícháme všechny ingredience na těsto, nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečeme na 180 °C asi 20 minut. Na vychladlý plát natřeme vyšlehanou pařížskou šlehačku a posypeme nastrouhanou Margotkou. Uchováváme v lednici.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz