Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pařížské kostky

27. 3. 2010

 

Na těsto:

440 ml polohrubé mouky

220 ml moučkového cukru

110 ml oleje

220 ml mléka

2 - 3 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

3 vejce

 

Na krém:

500 ml smetany ke šlehání

2 tyčinky ledové kaštany

1 kokosová tyčinka Margot

 

Smetanu nalijeme do rendlíku a zahříváme na plotně. Do teplé nalámeme čokoládové tyčinky a asi minutu povaříme. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme do druhého dne do lednice, pak vyšleháme do tuha.

V míse smícháme všechny ingredience na těsto, nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečeme na 180 °C asi 20 minut. Na vychladlý plát natřeme vyšlehanou pařížskou šlehačku a posypeme nastrouhanou Margotkou. Uchováváme v lednici.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

prizske_kostky.jpg