Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kefírovka podle Hany Austové

22. 3. 2016

 

500 g kefíru

300 g polohrubé mouky

250 g cukru krupice

125 ml oleje

2 lžíce kakaa

1 lžička sody

na krém:

250 g másla + trošku oleje

270 g cukru moučky

400 ml bílého jogurtu

Na polevu:

80 g másla

150 g cukru moučky

2 lžíce kakaa

4 lžíce rumu

 

Všechny suroviny na těsto smícháme a vylijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme na 200°C asi 15 minut. Máslo vyšleháme s olejem a cukrem, po lžičkách přidáme jogurt (pokud se nám krém srazí / tak jak mi to často dělá / pak dáme na chvíli do mikrovlnky,dokud se nám nerozpustí máslo a necháme v lednici zatuhnout) a potřeme vychladlé těsto. Máslo rozpustíme s cukrem, přidáme kakao i rum a umícháme dohladka. Touto čokoládou postříkáme cikcak koláč.

 

Zdroj:  Apetit

 

kefirovka.jpg