Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buchta se zakysanou smetanou a Margotkou

3. 3. 2010

 

Na těsto:

30 dkg cukru krystalu

2 vejce

40 dkg polohrubé mouky

2 lžičky jedlé sody

1/2 l kefíru

2 dl oleje

 

Na náplň:

1 smetana ke šlehání

2 zakysané smetany

2 Margotky

 

Šleháme celá vejce s cukrem do pěny a postupně přimícháme ostatní suroviny. Vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme na 180°C asi 20 minut.

Vyšleháme šlehačku do tuha, přidáme zakysané smetany (přidala jsem želatinový ztužovač) a natřeme na vychladlý upečený základ. Nahoru nastrouháme obě Margotky a dáme vychladit do lednice.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

buchta_se_smetanou_margotkou.jpg