Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brownies

21. 3. 2016

 

180 g másla

80 g mouky hladké

3 vejce

180 g hořké kvalitní čokolády

40 g kakaa

50 g bílé čokolády

50 g mléčné čokolády

270 g přírodního krupicového cukru

 

Hořkou čokoládu rozpustíme s máslem (v mikrovlnce 2 minuty v misce zakryté potravinovou fólií).Vejce s cukrem šleháme 3-8 minut, dokud není směs hustá. Velmi opatrně smícháme vaječnou pěnu s čokoládou s máslem a pak opět velmi opatrně s moukou a kakaem. Přimícháme na kousky nakrájenou čokoládu. Formu vyložíme pečícím papírem a pečeme 180°C asi 25 minut. Plechem zatřeseme a pokud se prostředek ještě hýbá tak 5 minut dopečeme. Krájíme opatrně až po vychladnutí.

 

Zdroj:  Apetit

 

brownies.jpg