Jdi na obsah Jdi na menu
 


Božský perník

24. 10. 2013

 

3 hrnky hladké mouky

2 hrnky mléka

1 hrnek oleje

1 1/2 hrnku cukru

2 lžíce kakaa

1 vejce

3 lžíce rumu

2 lžíce marmelády (nebo povidel)

1 čokoládový pudinkový prášek

1 skořicový cukr

1 prášek do perníku

1 prášek do pečiva

 

Zvlášť smícháme všechny sypké suroviny a zvlášť tekuté. Smícháme dohromady a nalejeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu. Pečeme asi 30 minut při 180 °C.

Po vychladnutí potřeme buď citronovou polevou nebo čokoládovou.

Na čokoládovou polevu necháme rozpustit v mikrovlnce 1 tabulku hořké čokolády a do mírně vychladlé čokolády po malých částech přimícháváme zakysanou smetanu.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

cokopernik.jpg