Výborné mrkvové řezy podle Michopulu
Na těsto:
500 g mrkve
200 g vlaškých ořechů
250 g polohrubé mouky
200 g nejlépe hnědého cukru
100 g rozinek
4 vejce
250 ml oleje
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky skořice
Na krém:
200 g Lučiny
120 g cukru moučky
80 g másla
1 vanilkový cukr
Oloupanou mrkev nastrouháme na jemno. Ořechy nasekáme nožem. Mouku smícháme se sodou, hrozinkami, skořicí a cukrem. Vejce vyšleháme do pěny, pak postupně zašleháme olej, smícháme s mrkvovou směsí a moukou. Plech na pečení vytřeme máslem a proložíme pečícím papírem, zalijeme těstem a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Přísady na krém smícháme a natřeme na vychladlý moučník. Můžeme pokapat čokoládou.