Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výborné mrkvové řezy podle Michopulu

19. 9. 2010

 

Na těsto:

500 g mrkve

200 g vlaškých ořechů

250 g polohrubé mouky

200 g nejlépe hnědého cukru

100 g rozinek

4 vejce

250 ml oleje

2 lžičky jedlé sody

2 lžičky skořice

 

Na krém:

200 g Lučiny

120 g cukru moučky

80 g másla

1 vanilkový cukr

 

Oloupanou mrkev nastrouháme na jemno. Ořechy nasekáme nožem. Mouku smícháme se sodou, hrozinkami, skořicí a cukrem. Vejce vyšleháme do pěny, pak postupně zašleháme olej, smícháme s mrkvovou směsí a moukou. Plech na pečení vytřeme máslem a proložíme pečícím papírem, zalijeme těstem a pečeme  na 180 °C asi 40 minut. Přísady na krém smícháme a natřeme na vychladlý moučník. Můžeme pokapat čokoládou.

 

vyborne_mrkvove_rezy_podle_michopulu.jpg