Vrstvený koláč
1. vrstva:
400 g hladké mouky
100 g cukru moučky
150 hery
1 vejce
8 lžic studené vody
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
2. vrstva:
500 g tvarohu
150 ml mléka
6 lžic moučkového cukru
3. vrstva:
500 g nastrouhaných jablek
cukr na posypání
2 lžíce skořice
4. vrstva:
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g moučkového cukru
100 ml oleje
150 ml horké vody
2 vejce
Všechny suroviny na první těsto zpracujeme a mokrýma rukama rozetřeme na vymazaný plech. Na placku rozetřeme náplň smíchanou z tvarohu, cukru a mléka. Další vrstvu budou tvořit jablka posypaná cukrem a skořicí. Na jablečnou náplň nalijeme druhé těsto, smíchané z uvedených surovin a 150 ml horké vody. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180 °C.
Zdroj: Gurmet 6/2013