Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrstvený koláč

15. 11. 2013

 

1. vrstva:

400 g hladké mouky

100 g cukru moučky

150 hery

1 vejce

8 lžic studené vody

2 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

 

2. vrstva:

500 g tvarohu

150 ml mléka

6 lžic moučkového cukru

 

3. vrstva:

500 g nastrouhaných jablek

cukr na posypání

2 lžíce skořice

 

4. vrstva:

200 g polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

200 g moučkového cukru

100 ml oleje

150 ml horké vody

2 vejce

 

Všechny suroviny na první těsto zpracujeme a mokrýma rukama rozetřeme na vymazaný plech. Na placku rozetřeme náplň smíchanou z tvarohu, cukru a mléka. Další vrstvu budou tvořit jablka posypaná cukrem a skořicí. Na jablečnou náplň nalijeme druhé těsto, smíchané z uvedených surovin a 150 ml horké vody. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180 °C.

 

Zdroj: Gurmet 6/2013

 

buchta_ctyr_chuti.jpg