Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohový koláč s jahodami

29. 3. 2016

 

Na těsto:

300 g hladké mouky

200 g moučkového cukru

200 g tuku na pečení

2 vejce

½ prášku do pečiva

 

Na náplň:

400 g jahod

400 g měkkého tvarohu

200 g cukru

3 vejce

2,5 dl mléka

2 lžíce rumu

1 vanilkový pudink

trochu citrónové kůry

pár kapek vanilkové esence

 

Na drobenk:

100 g polohrubé mouky  

100 g cukru krupice

70 g másla

 

Připravíme si těsto: smícháme tuk s cukrem a vejci a přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto necháme v chladu odležet. Rozválíme na válu a dáme do vymazané dortové formy. Důkladně vmáčkneme do stran a k okrajům formy a přečnívající těsto odkrojíme. Smícháme všechny přísady na náplň (kromě jahod) a nalijeme do formy. Jahody rozdělíme na náplň a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 20 minut. Smícháme přísady na drobenku, koláč posypeme a dopečeme ještě 20 minut.

 

Zdroj:  Vlasta