Řezy Voroněž
Na těsto:
měříme ¼ l hrnkem
1 hrnek cukru krupice
3 vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
2 ½ hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
džem
Na náplň:
2 tvarohy
3 lžíce cukru moučky
2 vanilkové cukry
1/8 l mléka
4 lžíce rumu
Na polevu: Poleva 1 1 tang rybízový ¾ l vody 2 vanilkové cukry Poleva 2 rozmixované jahody 2 vanilkové pudinky cukr dle chuti jahod
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, po částech zašleháme olej a střídavě mouku s práškem do pečiva a mléko. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí potřeme džemem a tvarohovou náplní. Uvaříme polevu 1 nebo polevu 2 a natřeme na tvarohovou vrstvu. Necháme do druhého dne v lednici ztuhnout.