Perníková buchta s jablky
4 vejce
1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku do perníku
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžíce kakaa
1/2 hrnku slunečnicového oleje
4 hrnky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek
1 hrst nasekaných vlašských ořechů
1 hrst sušených švestek
V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem, skořicí, kakao, olej a promícháme( můžeme přidat trošku mléka na rozředění - asi 2 lžíce), zapracujeme jablka, ořechy a nakrájené švestky ( švestky jsem neměla a tak jsem dala hrst sušených meruněk - taky dobrý). Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut na 170 °C.
Zdroj: Apetit 5/2010