Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kefírová buchta s hroznovým vínem

27. 9. 2013

 

2 1/2 hrnku polohrubé mouky

2 1/2 hrnku podmáslí (nebo kefíru)

1 1/4 hrnku cukru moučky

2 vejce

1/2 hrnku oleje

1/2 prášku dopečiva

1/2 prášku do perníku

3 lžíce kakaa

nasekané ořechy

1 lžička rumu

hroznové víno

 

Mouku, cukr, podmáslí, vejce, rum, olej a prášky do pečiva smícháme dohromady a 2/3 tohoto těsta vlijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Do zbytku těsta vmícháme kakao a nalijeme na první část těsta. Posypeme hroznem a nasekanými ořechy. Pečeme v troubě při 180 °C asi půl hodiny.

Vlijeme raději na větší plech. V menším se dlouze peklo.

 

Zdroj: TopRecepty.cz

 

kefirovka_s_hroznem.jpg