Jdi na obsah Jdi na menu
 


HrkHrk řezy

24. 3. 2016

 

Na těsto:

1,5 hrnku polohrubé mouky

1 hrnek cukru krupice

½ hrnku mléka

½ hrnku oleje

2 vejce

1 prášek do pečiva

 

Na krém:

1 broskvový nebo meruňkový kompot (0,75l) včetně nálevu (možno taky mandarinkový…)

1 šlehačka

1 Dr. Oetker Olé vanilkový

 

Na vršek:

1 šlehačka

1 ztužovač šlehačky

čokoládová poleva nebo strouhaný čokoláda

 

Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme na 200 °C asi 12 minut. Do šejkru nebo do sklenice od zavařeniny dáme broskve se šťávou, přilijeme šlehačku a vsypeme Olé krém.Přiklopíme, párkrát zahrkáme a krém je hotov. Namažeme na vychladlý korpus. Ušleháme šlehačku se ztužovačem, natřeme na krém a pocákáme polevou.

 

hrk_hrk_rezy.jpg